O meni


Vrnimo Sloveniji nasmeh!

Sem Žiga Papež, rojen 5. avgusta 1993 v Novem mestu pod Gorjanci. Že od malih rok sem bil vajen reda, samodiscipline, samokontrole, poštenja in integritete. Usmerjen sem bil k dosežkom, saj sem se rodil v neverjetni družini, ki mi je dala vse. Oče je bil vrhunski športnik, kolesar, večkratni jugoslovanski prvak v vseh možnih kolesarskih disciplinah, udeleženec olimpijskih iger leta 1988 v Seulu in še bi lahko našteval … Mama pa je bila in še vedno je nekaj, česar mnogi ljudje ne dosegajo. Čudovita oseba, ki je vzgojila človeka, kot sem danes.

Krasi me moškost, motiviranost, poštenje in integriteta, iznajdljivost, usmerjenost k dosežkom, tekmovalnost, družbena spretnost, samokontrola, samodisciplina, poznavanje posla, s katerim se ukvarjam, in široka razgledanost. Poleg tega imam še dve čudoviti sestri, ki me podpirata na vsakem koraku. Družina mi pomeni ogromno, zato bom na Slovenijo gledal kot na eno veliko družino, ki jo treba zaščititi, se boriti za njo v dobrem in slabem ter jo kar se le da povezati in zbližati.

V otroških letih sem se po očetu vrgel v vrhunski šport. Igral sem tenis na najvišjem svetovnem nivoju vse do leta 2016. Od 12. leta me krasi čudovita »bolezen«, diabetes tipa 1, ki mi je dala mnogo več, kot mi je vzela. Naučila me je, da stvari niso tako samoumevne, kot so videti sprva. Naučila me je reda, discipline in samokontrole. Poleg tega sem spoznal pravila zdravega prehranjevanja in se naučil bolje skrbeti za svoje telo. Vesel sem, da sem dobil ta privilegij.

Osnovno šolo sem končal v manjšem kraju blizu rojstnega, in sicer v Brusnicah. Šolanje sem nadaljeval na športnem oddelku Gimnazije Novo mesto. Po suverenem zaključku gimnazije sem se kljub šesturnim dnevnim treningom na vrhunskem nivoju vpisal na ljubljansko Fakulteto za šport, kjer sem diplomiral kot teniški in atletski trenerski specialist, in to vse v rednem roku. Zaradi moje splošne razgledanosti me veter življenja vedno ponese na mnoga različna področja. Ravno zato sem se odločil, da prekinem svojo vrhunsko športno kariero in se posvetim magistrskemu študiju managementa na Ekonomski fakulteti. Poleg študija sem svoje bogato športno znanje začel prenašati na mlajše in tudi starejše generacije, učim namreč tenis v Teniškem društvu Slovan.

Sem kondicijski trener nekoliko bolj resnim športnikom, vodim rehabilitacijske vadbe za starejše in tudi nekoliko mlajše, ki si želijo le izgubiti nekaj odvečne teže ali pa pridobiti nekaj mišične mase. Kot hobi sem se začel ukvarjati s snemanjem kratkih skečev, skritih kamer, socialnih eksperimentov - pravzaprav vsega, kar prikliče smeh na obraz gledalcem. Ustvaril sem Facebook in YouTube stran Papster, kjer redno objavljam svoje norčave posnetke. V sklopu Papsterja sem večkrat tudi dobrodelen. Poslanstvo »slavnega« naj bi bilo tudi vračanje dobrega, kajne?

Sem človek, ki obrne vsako življenjsko situacijo na pozitivno stran, človek, ki ne pozna poraza, ne pozna nazadovanja, žalostnega obraza in negativizma. Sem človek, ki se v nov dan zbudi z nasmehom, z energijo vulkana, z iskrico v očeh, z upanjem in veliko željo po boljšem. Če me podprete, lahko verjamete, da bom s to energijo, dobro voljo, ekstravaganco, drugačnostjo, smehom in smislom za humor združil vse Slovence v najmočnejši narod, kar jih pozna svet.